Matlagningstävlingen Resterkocken 2021
Idé och koncept framtaget 2017 fortsätter att leverera kunskap och inspiration för hållbar matlagning till skolelever runt om i Sverige. För fjärde året i rad har Resterkocken körts i över 60 grundskolor.
Sysav tillsammans med flera avfallsbolag och kommuner har för fjärde året i rad kört skoltävlingen Resterkocken bland landets grundskolor. Nytt för i år var samarbetet med HKK-läraren Manal Hassan som hjälpt till med både skolmaterial och verkat som ambassadör för tävlingen.
I uppdraget ingick:
- Webbplats på Umbraco CMS
- Reklamfilm
- SoMe på Instagram och Facebook
- Annonsering på Lektion.se, SoMe, Skolledaren
- Lektionsmaterial i PPT
- Broschyr och vykort
- Diplom
I samarbete med
- Sandra Mastio, kock på Mastio
- Malin Broman, matkreatör
- Erik Andersson, kock på SPILL
- Magister Nordström, lärare och influencer
- Manal Hassan, HKK-lärare
I media
- https://www.nlt.se/2021/12/21/restpannkaka-elevernas-recept-for-att-motverka-matsvinn-jattegott/
- https://www.sydsvenskan.se/2021-10-10/matsvinn-i-fokus-nar-elever-tavlar-i-resterkocken
- https://sverigesradio.se/artikel/melker-och-august-ar-bast-pa-att-laga-till-rester
- https://www.landskronadirekt.com/2021/12/16/glumslovselever-raddade-ingredienserna/
- https://sverigesradio.se/artikel/saken-ar-biff-for-hogbyskolans-resterkock
- Manal Hassan i Radio Malmöhus 21 okt
- https://www.avfallsverige.se/aktuellt/nyhetsarkiv/artikel/resterkocken-en-skoltavling-om-matsvinn/