Härligt hållbart inför julen!

Under november och december har Blinka doppat kottar i stearin, sprungit på second hand-butiker och letat kristall, utfört en fotografering i Landskrona med fotograf David Back och Dessertmästarna-vinnaren Joel Lindqvist. Och mycket mer. Allt för att kunna inspirera med härligt hållbara presenttips inför julen! Delar av resultatet ser ni här.

Sysav logga

Återbrukade dessertbestick – för en riktigt god jul

Ingen har väl missat att butikerna återigen säljer dessertbestick, och att dessertgaffeln till och med ingår i många bestickset? Men vill du ge bort kvalitet och bestick som bär en historia, kanske till och med en själ, så hittar du dessa små skatter för en blygsam näve småslantar i loppislådor runt om i landet.

Kanske är det för att vi lever i oroliga tider, med krig runt hörnet och klimathot utanför dörren, som vi söker det traditionella och det beprövade. Vi vill fylla våra hem med liv, glädje, skratt och kära återseenden. Laga små smaksensationer och servera med de finaste besticken på det finaste porslinet. Och visst blir dessertgafflarna en vacker julgåva, speciellt om de är återbrukade och valda med kärlek och omsorg.

Tänk till lite extra när ni köper årets julklappar. Nosa rätt på begagnade guldkorn och skriv själv upp second hand på önskelistan. Det gamla trumfar helt klart det nya och historiens traditioner lever vidare ovanpå våra dukar.

I samarbete med Joel Lindqvist
Foto: David Back

Fler projekt

Logga